Kerro kaverillesi näistä sivuista.


Voit vinkata kaverisi katsomaan juuri tätä sivua

Sinun nimesi


Kaverisi nimi


Kaverisi sähköposti


Spammiesto: Paljonko on kahdeksan kertaa nolla plus yksi
Sulje tämä ikkuna


* Tämän työkalun väärinkäyttö on ehdottomasti kielletty. Kaikki tietosi on talletettu ylös mahdollisten häiriköntitapausten varalta.
Tänään on Earth Hour

Earth Hour eli Maapallo tunti on tänään ympäri maapalloa järjestettävä tapahtuma jonka tehtävä on herättää ihmisiä huomaamaan miten paljon turhaan käytetään sähköä valaistukseen ja muuhun energian käyttöön aiheuttaen rakkaalle planeetallemme vakavia ympäristöongelmia.

Ympäri maailmaa sammutetaan tänään valoja kello 20:30 - 21:30 välisenä aikana.

Idea hyvä: Pistetään paremmaksi. Kuten aikaisempinakin vuosina Varjojenkirja.com kannustaa kaikkia ihmisiä sammuttamaan valot- ja sähkölaitteet kello 18:sta eteenpäin. Nautitaan illasta sellaisena kuin se kuuluisikin nauttia.


Earth Hour tapahtuman kunniaksi Varjojenkirja.com on kokonaisuudessaan kiinni koko päivän. Pitämällä sivuston selattavuuden nollissa yhden päivän ajan säästämme myös palvelimen puolesta luontoa vähentämällä sen kuormitusta rankasti.


Muutamia faktoja Maapallon tunnista vuodelta 2009

- Suomessa tapahtuma säästi noin 100MWH:ta (megawattituntia) sähköä: 30.000 asukkaan pikkukaupungin verran.

- Filippiineillä tapahtuma säästi 611MWH:ta, joka vastaa 12 hiilivoimalan sammuttamista tunniksi.

- Tapahtumaan osallistui 88 maata, 4088 kaupunkia ja reilusti yli sata miljoonaa ihmistä.Tee ympäristöystävällinen teko: Sammuta sähkölaitteesi viimeistään kello 18 .. mieluiten vaikkapa heti tämän päivän ajaksi ja tee jotain muuta vaihteeksi. Käy vaikka kävelyllä.