Tietoa

Varjojenkirja.com tai kotoisammin VeeKoo tai vain Varjojenkirja on vuonna 2004 perustettu luonnonuskontoihin, noituuteen ja yleiseen pakanismiin sekä uuspakanuuteen keskittyvä ilmainen, sitoutumaton ja täysin kaikesta kaupallisuudesta ja seurannasta vapaa verkkosivusto.

Verkkosivusto tunnetaan yhtenä Suomen vanhimmista pakanasivuista ja sen on vuosien aikana nähnyt myrskyä ja mylväystä, ollut niin fyysisten kuin henkistenkin hyökkäysten kohteena, haukuttuna, kehuttuna, vihattuna mutta ennenkaikkea myös rakastettuna tietolähteenä kaikkeen pakanuuteen liittyvänä sivustona.

Taustoja

VeeKoon perusti vuonna 2004 syksyisenä iltana Unenkulkija nimeä kantava noitamies joka on, kuten sukunsa jo häntä ennen, toiminut noituuden näkijänä, kokijana ja tekijänä koko aikuiselämänsä ajan. Nykyään hän asustaa metsien keskellä kuolleiden kosken kuohunnassa oman noitapiirinsä kanssa ja sulkee silmänsä yötaivaan tähtien pimeydessä.

Sivusto uusittiin suuresti vuonna 2009 yhdessä Unenkulkijan rakkaan Karhuntassu vaimon kanssa ja nyt kahden vuosikymmenen jälkeen se uusittu kolmannen kerran juhlavuoden kunniaksi toimimaan nimensä mukaisena lähteenä: Paikkana tiedoille ja ajatuksille noituudesta ja pakanuudesta.

Olemme pyrkineet pitämään nykyaikaistamaan paitsi verkkosivujemme ulkoasun, toimivuuden mutta myös sisällön ja samalla siistineet pois vanhempaa tai katkonaista sisältöä. Mikäli siis etsit jotain vanhempaa artikkelia, saatat joutua jatkamaan etsimistä pitkään sillä emme kaikkea ole säilyttäneet muutoksen aikana.

Sisältö

Juhlavuosiuusitun VeeKoo:n sisältö on sisältö on uutta ja vanhaa, omaa ja vanhasta veekoosta lainattua mutta ei yhtään sinistä: Se on koostettu vanhoista artikkeleista sekä sisällöstä jota on laajennettu ja monipuolistettu parhaan osaamisen mukaan.

Uusitun sekä uuden sisällön puuhaamiehenä on toiminut Mr. VeeKoo itse eli Unenkulkija mutta mukana laadunvalvonnan ja lisäsisällön puuhassa on ollut Karhuntassu, Unikarhu sekä avustajana toiminut Puolikanta.

Itse varsinaisen sisällön uusimisen lisäksi olemme halunneet panosta sivuston käyttömukavuuteen, yhteensopivuuteen, helppokäyttöisyyteen sekä käytettävyyteen kaikille käyttäjille taustoista ja kyvyistä riippumatta.

Tietoa tekijöistä