Horoskoopit

Horoskoopit ovat ennustuksia tai tulkintoja, jotka perustuvat taivaankappaleiden, kuten planeettojen ja tähtien, sijaintiin ja liikkeisiin. Ne voivat kertoa ihmisen persoonallisuudesta, elämäntapahtumista ja kohtalosta. Yleisimmät horoskoopit ovat eläinradan horoskoopit, jotka jaetaan kahteentoista merkkiin ja perustuvat syntymäajan sijaintiin suhteessa aurinkoon. Kuitenkin horoskooppeja on monenlaisia ja niitä löytyy lähes kaikista kulttuureista.

Tärkeintä on kuitenkin aina muistaa että horoskoopit ovat enemmän tarkoitettu viihdykkeeksi kuin vakavaksi tiedoksi. Jokainen meistä voi olla juuri sellainen kuin haluaa riippumatta siitä mihin päivämäärään tai vuodenaikaan olet syntynyt.

Hae omat horoskooppimerkkisi

Valitse syntymäpäiväsi alapuolelta ja löydät oman horoskooppisi. Voit myös selata haluamasi horoskoopin suoraan alta.

.

Eläinradan horoskooppi

Kautta aikojen ihmiset ovat tutkineet toistensa luonteenpiirteitä ja kartoittaneet niitä. Vähitellen on huomattu että syntymähetki ja tähdet ovat vahvasti liittyneet siihen, minkä luonteinen ihminen vastasyntyneestä lapsesta kasvaa.

Vaikka monet väittävät, etteivät horoskoopit voi pitää paikkaansa, on moni ajanmyötä joutunut myöntämään olleensa väärässä.

Eläinradan horoskooppi eli Zodiac on tällä hetkellä läntisessä maailmassa tutuin horoskooppityyppi. Se käsittää eläinradan ja tähdistön kaksitoista eri horoskooppia, sekä nitoo niihin vahvasti luonnon elementit sekä planeetat.

Suomalainen eläinhoroskooppi

Luonto ja eläimet ovat kautta aikain olleet meille suomalaisille tärkeitä ja olemme saaneet elantomme maasta, metsästä ja vesistöistä ennen kuin supermarketit tulivat ruhjomaan kauniin luontomme. On siis vain luonnollista että suomalaisessa eläinhoroskoopissa tutuksi tulevat omien metsiemme eläimet.

Suomalainen eläinhoroskooppi perustuu neljään vuodenaikaamme ja suomalaisiin metsäneläimiin. Jokaista vuodenaikaa kuvaa yksi eläin, joka on näin suomalaisen horoskoopin päämerkki. Jokainen päämerkki on jaettu vielä niin, että niillä on jokaisella neljä sydänmerkkiä, jotka niin ikään tulevat päämerkkeinäkin olevista eläimistä.

Päämerkkien vaikutusaika on jaettu aina kolmelle kuukaudelle, mutta sydänmerkkien kautta tulevat esille tarkemmat päivämäärät ja omaa suomalaista eläinhoroskooppiaan voikin hakea ihan päivämäärän mukaan.

Druidien horoskooppi

Druidit olivat muinaisia kelttiläisiä pappeja, jotka toimivat pääosin Britannian ja Ranskan alueilla. Druideista tiedetään ikävän vähän vielä tänä päivänä, joka johtuu siitä, että pääosin perimätieto kulkeutui suusta suuhun eikä varsinaisia historiallisia arkistoja ollut olemassa.

Druidit tunnetaan luonnonläheisinä ihmisinä, joilla on ollut etenkin paljon vaikutusta Pohjois-Britannian alueilla. Nykyään druidien monet riitit ja seremoniat ovat siirtyneet mm. Halloweeniin sekä muihin pakanallisiin juhliin. Niinikään Wiccalaisuus on saanut paljon vaikutteita druideista, ja vielä nykyäänkin vanhoja druidi-perinteitä on voimakkaasti herätetty henkiin Stonehengen ympäristössä.

Alla on druidien puuhoroskooppeja. Voit selvittää horoskooppisi täyttämällä syntymäpäiväsi kenttiin. Voit myös tarkastella horoskooppeja klikkaamalla haluamasi puuta alla olevasta listasta.

Artikkelit kirjoittanut Unenkulkija, Karhuntassu